Консумирайте повече риба и по-малко месо.

Толкова просто е, но най-вероятно е една от най-силните промени, които да можете да постигнете в своята диета. Повечето от изследванията относно добрия ефект върху на рибата върху здравето са базирани върху инуити заради честата им консумация на сьомга и редки случаи на сърдечни заболявания.

Има много изследвания за силата на рибата да предотвратява сърдечни заболявания. Това се отнася до риба тон, сьомга, сардини, риба меч, скумрия или лефер, които са богати на омега-3 мастни киселини.

Проведено е изследване сред 229 жени със сърдечни проблеми. Изследователите проследили дали участниците ядат 2 или повече порции риба от който и да е вид всяка седмица (или 1 или повече от гореспоменатите риби). След 3 години забелязали, че тези, които ядат повече риба имат по-малка степен на влошаване на сърдечните заболявания.

Рибата също така помага и при остеопороза и инфекции. Има и главна роля при превенцията на рак на бъбреците, кожата и дебелото черво.

До болка познатото „рибата е храна за мозъка“ също е вярно. Изследване потвърждава, че една порция риба седмично забавя спада в мозъчната функция, който произтича от старостта, с 10 до 13%. Това означава, че можем да бъдем 3 до 4 години по-млади на мозъчно ниво.

Направете си списък от риби, които харесвате и потърсете здравословни рецепти с тях, за да поддържате своето здраве.